Hvordan laver man et logo – gratis?
Jesper Søkbæk - Digital Konsulent

dinwebdesigner

Online Marketing Specialist

Et logo er en grafisk repræsentation af din virksomhed og et af de vigtigste elementer i dit brand. Det skal være unikt og umiddelbart genkendeligt, så potentielle kunder ved præcis, hvem du er, når de ser det. Men hvordan går du til værks for at skabe en så vigtig del af din virksomhed? 

Der er et par ting, du skal huske på, når du designer et logo. For det første er det vigtigt at vælge farver, der afspejler din virksomheds personlighed. Røde og orange farver kan bruges til at formidle energi og spænding, mens blå og grønne farver er mere beroligende og rolige. Sort bruges ofte til at formidle sofistikerethed eller styrke, mens hvid bruges til at skildre renhed eller uskyldighed.

Når du har valgt dine farver, skal du beslutte dig for en skrifttype. Sans serif-skrifttyper (f.eks. Arial eller Helvetica) bruges typisk til logoer, fordi de er lette at læse ved et enkelt blik. Nogle virksomheder foretrækker dog at bruge en mere unik eller dekorativ skrifttype for at få deres logo til at skille sig ud fra mængden. 

Når du har besluttet dig for et farveskema og en skrifttype, er det tid til at begynde at tænke på selve udformningen af dit logo. De bedste logoer er enkle og nemme at huske, så prøv ikke at overfylde dit logo med for meget – her kan du se hvordan store firmaer som Facebook, Apple, Pepsi, har ændret deres logo til det mere simple.

Lav dit eget logo helt gratis

Inden du går ud og køber et logo, så er det en god idé at prøve at lave det selv. For at du får en fornemmelse af hvordan dit logo skal se ud. Det er identiten på din virksomhed, om det er logoet på din hjemmeside, det skal på en trøje til jeres personale, om det skal på en firma bil eller en flyer. Dit logo bruges til at genkende din virksomhed hurtigt.

  1. Du opretter en gratis bruger på Canva.com
  2. Du kan oprette med din Google konto eller email
  3. Herefter kan du søge i feltet i toppen, hvor du kan søge på logo
  4. Så kommer der nogle skabeloner frem, tag et kig og rul der er rigtig mange
  5. Du vælger nu et af dem du synes der kunne fungere
  6. Herefter kan du begynde at redigere i Canva som er et billede redigerings software
  7. Så kan du ude i venstre side, se nogle forskellige funktioner – her anbefaler jeg du finder nogle videoer på Youtube fx. fra Canva’s egen youtube kanal
  8. Vil du have det i flere forskellige størrelser kræver det at du opretter dig som Canva PRO

Der findes mange andre muligheder, for at få en generater til at lave et gratis logo. Dog kræver de fleste at du opretter dig og dermed giver din email.

Lav alt din grafiske materiale selv i Canva

Canva er et brugervenligt grafisk designværktøj, der er perfekt til at skabe professionelt udseende design. Med Canva kan du skabe alt fra enkle indlæg på sociale medier til komplekse markedsføringsmaterialer. En af de gode ting ved Canva er, at det tilbyder en bred vifte af skabeloner og værktøjer, så du kan tilpasse dine designs til dine behov. Du kan også uploade dine egne billeder eller bruge Canvas omfattende bibliotek med fotos, illustrationer og ikoner.

Og hvis du har brug for hjælp til at komme i gang, kan du tjekke Canvas store samling af tutorials. Uanset om du er en erfaren designer eller en komplet nybegynder, er Canva et fremragende værktøj til at skabe smukke designs. Går du med Canva gratis version, så er du lidt limited på nogle funktioner – Så vi anbefaler man tager mod deres 30 dages gratis PRO, og får lavet alt det grafiske materiale.

Canva vs Adobe Photoshop

Når det kommer til designsoftware, er der to klare ledere: Adobe Photoshop og Canva. Begge programmer tilbyder en bred vifte af funktioner og værktøjer, der kan bruges til at skabe fantastiske visuelle billeder, men de har hver deres styrker og svagheder. Adobe Photoshop betragtes f.eks. generelt som branchestandard til at skabe kompleks grafik, mens Canva er kendt for sin brugervenlighed og brugervenlige grænseflade. Så hvilket program er det bedste valg til dine behov?

For at besvare det spørgsmål skal du overveje, hvilken type designarbejde du vil udføre. Hvis du primært er interesseret i at skabe logoer, så er Canva sandsynligvis den bedre løsning. Det er relativt nemt at oprette et grundlæggende logo ved hjælp af Canvas gratis skabeloner, og du behøver ikke nogen forudgående erfaring med designprogrammer for at gøre det. Men hvis du ønsker at skabe mere kompleks grafik eller ønsker mere kontrol over designprocessen, så er Adobe Photoshop det bedre valg.

Selv om det kan tage lidt tid at lære at bruge alle dets funktioner, giver Photoshop et langt højere niveau af tilpasning end Canva. Så i sidste ende afhænger det bedste valg for dig af dine specifikke behov som designer. Uanset hvilket program du vælger, kan du dog være sikker på, at du vil være

Services

Facebook

Facebook

SEO

SEO

Linkbuilding

Linkbuilding

WordPress

WordPress

Google Ads

Google

Reviews

Reviews

Digital Konsulent

Digital Konsulent

5

Hyr Os

Skal vi hjælpe med dit næste projekt?

Skal vi skalere sammen?

Vi hjælper med alle felterne du kan se ovenfor - tryk på kontakt knappen nedenfor

Kontakt

dinwebdesigner