Pris

Fra 376 kr.

Samlet Rating:

(5/5)

Canva er et online kreativt designværktøj til at lave grafisk indhold, som giver dig mulighed for at skabe alt fra billeder til dine sociale medier, website design, pinterest, instagram osv..

Canva Review

Med Canva kan du lave dine egne logoer, visitkort, flyers/brochurer, menukort, plakater, invitationer, CV, fakturaer, ebøger, gavekort, præsentationer, coverbilleder eller endda Instagramstory-post og meget meget mere – kun fantasien sætter grænser for hvad du kan lave.

Du behøver ikke nogen forudgående designfærdigheder eller kendskab til komplicerede softwarepakker som Photoshop og Illustrator. Alt du behøver er en internetforbindelse og lysten til at lave noget fantastisk design!

De Gode

FORDELE

 • Gratis version
 • Tusindvis af skabeloner og layouts
 • Billedredigeringsfunktioner, der får dig til at ligne en professionel
 • Enkelt og nemt at bruge
 • Canva klarer alle dine designbehov
 • Lav animationer
 • Fantastisk Canva App
 • Opkøber firmaer for at lave et bedre produkt
 • Design på få minutter til sociale medier eller print
 • +75 millioner stock photos (PRO version)
 • Planlæg til social medier (PRO version)

De dårlige

Ulemper

 • Vi har ikke rigtig nogle dårlig ting..
 • Ingen lifetime pakke, men når man opgradere så meget som de har gjort, så kan det heller ikke forventes

Har du brug for at designe en flyer, en plakat eller et opslag på sociale medier?

Canva er verdens førende online værktøj til grafisk design. Det har alt, hvad du har brug for til at skabe smukke designs til enhver lejlighed og dele dem med dine kunder, besøgende, venner og familie. Med flere millioner brugere er det det mest populære online grafiske designværktøj i verden.

De fleste af os er designere i hjertet, men vi har ikke tid til at lære at bruge kompliceret designsoftware som Photoshop eller Illustrator. Vi har heller ikke penge til at betale en designer for hver eneste lille ting, vi har brug for at få lavet.

Du kan bruge skabeloner, der allerede er designet til dig, eller starte helt fra bunden ved at uploade dine egne billeder eller bruge et af vores gratis lagerfotos (mange af deres stockphotos er til PRO kunder). Der er også tonsvis af skrifttyper til rådighed, så du kan tilpasse hver eneste detalje i dit designprojekt, indtil det er perfekt! Og hvis du ikke er sikker på, hvilke farver der passer bedst sammen, har de farvepaletter, der kan hjælpe dig på vej.

Canva App: Lav billeder på farten

Canva har også en mobilapplikation, der giver dig mulighed for at designe billeder på farten og skabe hurtige designs til enhver lejlighed. Canva appen er let at bruge og du kan lave fotoredigering lynhurtigt.

Canva appen, der er specielt designet til folk, der tilbringer perioder væk fra deres computer på arbejde eller hjemme – dette omfatter offentlige transportmidler som f.eks. busser, tog og fly, men også job, hvor der ikke er nogen computere, f.eks. stillinger i detailhandlen, som kræver, at personalet konstant er på arbejde uden adgang til en hele dagen (f.eks. betjening af kunder).

Fx. detailbutikker, slagtere, bagere, terapeuter, frisører – ja alle erhverv, hvor man venter på kunden, kommer ind af døren. Her har man ikke mulighed for at gå hen til en computer og lave design. Vil man gerne lave et hurtigt tilbud i butikken og det ikke skal bare være et billede af varen, men det gerne må være lidt ekstra pænt, så er det Canva Appen man skal have fat i.

Canva stockphotos brug dem lovligt

Canva har et enormt bibliotek af stockfotos, som du kan bruge i din designproces. Der er flere billeder millioner tilgængelige designs billeder at vælge imellem, og de er alle gratis, hvis du har en (PRO) konto!

Canvas fotodatabase er enorm – der er mere end halvfjerds millioner forskellige billeder til din rådighed. Din fantasi er altså det eneste, der begrænser, hvilken slags projekter du kan skabe, når du bruger disse fantastiske billeder til inspiration.

HUSK: Det er ikke lovligt at bruge andres billeder, ved brug af andres billeder er rigtig dårlig stil og kan give rigtig store bøder, da det er brud på ophavsretten og copyright. Derfor aldrig tag dine billeder fra Google. Det svarer jo til at stjæle, du vil heller ikke ønske nogen stjæler i din butik. 

Canva investere i deres kunder, for at give et bedre produkt

I 2019, var der hvor Canva lavede 2 kæmpe aftaler. Her gik de ud og købte Pexels og Pixabay, som altså var 2 af de helt store spillere på markedet inden for stock photos. Med et køb af så store spillere i det marked kan Canva prale med at have flere millioner royalityfri billeder, som PRO kunder kan bruge. Gratis versionen har også en del, men slet ikke i nærheden af PRO version.

Senest her i 2020, har de været ude at finde den store pung frem igen og købt Kaleido, som står bag remove.bg (et tool til at fjerne baggrunden fra billeder) du har måske brugt det før. Kaleido som også har lavet Unscreen som er et værktøj til at fjerne baggrunden fra korte videoer. Med den investering har Canva jo købt sig til et bedre stykke software til deres egen platform, så vi brugere kan fjerne baggrunden fra vores billeder lynhurtigt i Canva uden at skulle bruge andre platforme.

De købte også Smartmockups i 2020, et software. Som kan hjælpe med at lave mockups af ting, det kunne være sætte et logo på en kop for at se hvordan det ser ud, print på en t-shirt inden du får den i produktion, sætte din instagram op så det screenshot ud har taget kan du sætte ind i en telefon, mange forskellige fede muligheder. Det er også et opkøb som kommer til at ændre Canva og muligheder – Det bliver igen for PRO brugerne er vi ret sikre på.

Hvad er prisen for Canva Pro?

Canva har både en gratis version og en betalt PRO version. Der er også Enterprise hvis man har et større team som arbejder i samme organisation.

Canva Pro – 12.99 dollars pr. Måned. Betaler du årligt så svarer det til 9.99 dollars pr. måned.

Canva Enterprise – er betaler man 30 dollars pr. person pr måned.

Prisen er helt utrolig lav, hvis du blot tænker og hvad det koster at få en kontent kreatør eller en grafisk designer til at lave noget indhold. Så har du max 2 timer hos den designer for de omkring 800 kr. det koster årligt.

Skal du til at købe stockphotos for at kunne lave din hjemmeside færdig, så har du hurtigt brugt 500-1000 kr. for at købe gode billeder.

Du kan prøve Canva PRO i 30 dage helt gratis.

Den helt store forskel mellem gratis og betalt version er.

– Du kan gemme skriftyper, logoer, lave 1 varemærke. – med det sikre du at du altid hurtigt kan finde de indstillinger du plejer at bruge.

– Du får adgang til deres bibliotek af +75 millioner, stock photos, korte videoer, grafikker, lyde.

– Adgang til mere end 420.000 skabeloner du kan vælge mellem

– Du kan fjerne baggrunden på alle de billeder du vil

– Har du et billede i 1000×800 pixel, og du gerne vil lave det til 1000×300, så kan du gøre det lynhurtigt med ”tilpas størrelse” funktionen.

– 100gb opbevaring i skyen

– Du kan planlægge indhold på dine sociale medier

Canva pro priser

Konklusion af Canva billedredigerings værktøj

Når du først har prøvet Canva, så kommer du til at bruge det igen og igen. Laver du designs på nogenlunde dagligt, ugeligt basic – så kan vil din kærlighed hurtigt falde for Canva.

Om du skal lave et CV, grafik til Youtube, Instagram, Facebook, video, billede – ja alt i grafisk kontent, så kan du altså selv lave det i Canva. Om du sidder alene i din forretning, er studerende, frivillig, klubleder, sidder i en organisation for noget hvor i skal have lavet noget kontent og ikke har et marketingbudget til at outsource sådan en opgave. Har i pengene, så vil jeg stadig anbefale man prøver Canva af inden.

Canva logo

Samlet Rating

(5/5)